Byggstädning

Byggstäd - Vi hjälper dig med städning efter renovering

Beroende på vilken typ av bygge som utförs, och hur ofta det städats under renoveringen så behövs därför olika typer av byggstädning. En byggstädning behövs efter renovering, vid nybyggnation, ombyggnation samt vid byggarbetsplatser. Vi utför byggstäd åt såväl privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar som byggföretag. Våra byggstädare utför byggstäd anpassat efter de förhållanden som finns på plats. Vanligt är att kombinera grov och fin byggstädning.

Grov byggstädning för besiktning av byggarbete

Detta är byggbranschens definition av en byggstädning och utförs när en byggnation är färdig. Denna typen av städning syftar till att göra fastigheten redo för inspektion från besiktningsmannen. Vid denna grova byggstädning avlägsnas rester från byggarbetet såsom rester av gipsskivor, tejp och skyddsplast samt att golven sopas rena från grövre smuts. Syftet är därav inte att göra det inflyttningsklart, utan att göra det redo för att kunna inspekteras.

Fin byggstädning för städning efter renovering

Syftet med en fin byggstädning är att göra en nybyggnation, eller hem redo för inflytt efter en renovering. Denna typen av byggstädning är en finare städning som kräver mycket kunskap och arbete. Här går arbetet ut på att få bort allt byggdamm. I denna grundliga städningen rengörs alla ytor från byggdamm. Därför inkluderas såväl väggar, golv, lister, karmar, sniderier som fönster. Se vad som ingår i denna städning i vår checklista för byggstädning efter renovering.

Etableringsstädning för underhåll och manskapsbodar

Denna typen av städning erbjuds till byggarbetsplatsen. Vi sköter underhållningen av er byggarbetsplats, så att ni har en trivsam arbetsmiljö och kan fokusera på bygget. Här sker en underhållande städning av byggbodar, gemensamma utrymmen såsom fikarum, omklädningsrum samt toaletter. Vi erbjuder även löpande tjänster för byggstädning för kontinuerlig borttagning av grövre smuts, rengöring av damm samt bortforsling av föremål, rester av byggmaterial, emballage med mera.

Våra typer av byggstäd

Det finns 3 olika typer av byggstädning; grov byggstädning, fin byggstädning och etableringsstädning. Det är även vanligt förekommande att man väljer att kombinera grov byggstäd och fin byggstädning efter en renovering för att på en gång göra hemmet redo för inflytt.

Vad kostar byggstädning?

Beroende på vilket typ av byggstädning ni är i behov av, samt arbetets storlek så varierar priset. Det finns timpris att få för de städningar som behöver göras regelbundet, samt fast pris per kvm för engångstädningar.
Fast pris för byggstädning sträcker sig från 35 kr per kvm (för privatpersoner som använder RUT-avdraget), till 55 kr ex. moms per kvm för företag.

RUT-avdrag för byggstäd

Som privatperson så kan du få 50% billigare pris på ditt byggstäd och städning efter renovering. Vi justerar automatiskt ditt pris i din offert för byggstäd till att inkludera RUT-avdraget. Du behöver inte aktivt göra något för att kunna använda RUT-avdraget för din städning efter renovering. Vi sköter all kontakt med Skatteverket. Här kan du läsa mer om RUT-avdrag för städning.

  Gratis offert inom 1 minut
  Jag godkänner till att ta emot kommunikation i enlighet med integritetspolicyn.

  Mer än byggstädning? Se nedan:

  Perfekt byggstäd

  Vi garanterar perfekt byggstäd med 3 dagars garanti

  Boka byggstäd med trygghet

  Vi följer mäklarsamfundets riktlinjer och har ekocertifiering.

  Offert på byggstäd

  Få offert med kostnad för ditt byggstäd på 1 minut.

  Omdömen från våra kunder ?

  Vickan Wahlén

  Elin S