Checklista flytt

Checklista inför flytt samt flytt-tips

Det är mycket som ska bli gjort på en och samma gång när man ska flytta, och det är därför bra att ha en checklista för flytt. Kanske så ska man flytta med barn, flytta ihop, flytta isär eller kanske flytta till ett äldreboende. För att inget ska glömmas bort i flytten så är det bra att ha en checklista för flytt att vända sig till. Ta del av vår checklistan för flytt att vända sig till.

1. Boka flytthjälp i tid 

Vare sig du planerar att boka flyttfirma, eller få flytthjälp av nära och kära, så måste detta meddelas och bokas i tid. Annars riskerar du att få det väldigt stressigt då det ska passa din utflytt, såväl som inflytt i ditt nya boende.

2. Flyttrensa

Ska du flyttrensa så börja i god tid. Avsätt tid för din flyttrensning, för annars är risken att den skjuts på vilket gör det stressigt mot slutet.

3. Sälj av saker du inte behöver

Detta är ett bra sätt att spara tid på att flyttrensa och att tjäna in lite pengar. Ta bilder och lägg ut på sociala medier eller säljsajter. Folk kommer gärna och hämtar själv vilket du sparar massa tid på.

4. Packningsplan

Börja packa det du inte använder dagligen såsom förråd och de där “skrotlådorna”. Gå vidare prydnader och dekorationer, garderober och sist de dagliga sakerna. Köket tar lång tid, men det går att börja i god tid där med.

5. Elavtal

Se till att din el hamnar på rätt adress i god tid. Elbolagen är snabba, men det är mycket som ska betas av på din checklista för flytt.

6. Flyttanmälan

Gör din adressändring hos Skatteverket i god tid. Det är gratis och du kan själv bestämma från när adressen gäller.

7. Fixa flyttkartonger

Detta innebär att du inte ska packa tyngre än du kan bära. Varva därför ömtåliga saker såsom porslin med textilier, och packa inte en hel låda med böcker då detta kan bli tungt.

8. Organisera med märkning

När du väl flyttat in så är det mycket befriande att snabbt kunna hitta saker. Märk alla sidor på kartongerna så att du snabbt kan lokalisera det du söker.

9. Internet

Även ditt internet behöver meddelas att du har ny adress.

10. Flyttstädning

Det är inte bara hushållet som ska flytta, utan du måste även göra skinande rent för de nya boende. Använd en checklista för flyttstäd, eller boka en städfirma för flyttstädning.

11. Försäkring

Teckna hemförsäkring för det nya hemmet, och avsluta den gamla hemförsäkringen.

12. Driften

Förutom elavtal och internet så måste även abonnemang på gas, vatten och sophämtning adressändras.

  Gratis offert inom 1 minut


  Jag godkänner till att ta emot kommunikation i enlighet med integritetspolicyn.

  Fler tjänster

  Perfekt checklista inför flytt

  Vi garanterar perfekt flytt med kvalitetsgaranti

  Lägg ansvarsförsäkring i din checklistan för flytt

  Om en olycka skulle vara framme är vi noga med att ha ansvarsförsäkring

  Vad kostar flytthjälp?

  Få offert med kostnad för din flytt på 1 minut

  Marie Falkenström-Larsson

  Anna Lindberg