Flyttstädning Checklista

Checklista för flyttstädning

Vad ingår i en flyttstädning? Säkra så att du får flyttstäd efter de höga krav som ställs på flyttstädning. Vi har därför tagit fram en checklista för flyttstädning baserat på Mäklarsamfundets riktlinjer för flyttstädning. Den kan du enkelt skriva ut och ta med dig när du inspekterar städningen av lägenhet (hyresrätt och bostadsrätt) eller villa, eller när du jämför olika städföretag. Känn dig trygg med att alla krav för flyttstädning uppfylls samt att du får 7 dagars städgaranti.

Kök 

Våttorkning av belysning
Rengöring av utdragen spis in- och utvändigt samt bakom, även ugnsplåtar och galler
Mikrovågsugn
Kyl och frys (måste vara avfrostat, avstängt och framdraget innan)
Skåp, lådor, luckor och arbetsbänkar
Köksfläkt/Spisfläkt
Diskmaskin in- och utvändigt (ej bakom)
Rengöring av kakel och golv

Alla rum

Skåp, garderober, golvlister
Eluttag, strömbrytare, elskåp
Dörrar, dörrkarmar, trösklar
Element samt bakom & ventil
Dammsugning & våtmoppning av golv

Badrum och toalett

Badrumsskåp samt speglar
Badkar
Duschvägg
Toalett
Tvättställ & synliga rör
Golvbrunnar (även invändigt)
Avkalkning och rengöring av kakel och klinkers
Ventil – utvändigt och invändigt där vi kommer åt
Tvättmmaskin + torktumlare samt torkskåp in- och utvändigt
Rengöring av element

Fönster

Fönsterputs, in- och utsida och mellan(fönster som är spruckna eller är mycket svåra att öppna åtgärdas inte)
Fönsterbänkar
Fönsterkarmar

Extratjänster kan beställas till

Städning av källare/förråd/garage/balkong

– Grovsopning utav golv, hyllplan, spindelnät samt fönster

Städning av inglasad balkong / altan

– Puts av fönster, karmar. Rengöring av dörr, lister samt grovsopning av golv

Rengöring av vattenlås

– Inklusive demontering och montering

Avdamning av persienner

– Rengöring av persienner
(Vid beställning av rengöring av gamla persienner så är kund ansvarig för eventuella skador som kan uppstå)

Denna checklistan fungerar som checklista för flyttstädning av lägenhet (hyresrätt eller bostadsrätt) och villa.

Flyttstädning checklista – att tänka på

Det finns inga regler som gäller för hur en flyttstädning ska genomföras. Därför är det bra att alltid kontrollera städfirmors checklistor för flyttstäd då dessa kan skilja sig åt något. Se gärna också till att de följer Mäklarsamfundets riktlinjer för flyttstädning, så kan du vara säker på att du får en genomgående städning.

Det är inte bara checklistorna mellan städföretag som kan skilja sig åt. När du tar in offerter från olika städbolag, så jämför inte bara vad flyttstädningen kostar och kolla priser på flyttstädning utan även vad som ingår i offerten. Hos SEM Städ så ingår allt städmaterial, fönsterputs och framkörning. Framkörningsavgift kan tillkomma om det är flyttstädning utanför städer som vi vanligtvis ej utför städning i, men då meddelas du alltid i förväg. Givetvis så ingår städmaterial då vi har utbildad personal och ställer höga krav på städprodukter. I vissa fall då det är extra stökigt så kan det tillkomma avgifter om det är städning utöver det vanliga som krävs, men vid sådana fall så kontaktas kunden.

Vad ingår inte i checklista för flyttstädning?

SEM Städ åtager sig ej att bortforsla lös egendom som inte är direkt kopplat till städningen. Vi putsar inte fönster som är spruckna eller öppningsbara fönster som ej går att öppna. På grund av kyla under vinterhalvåret kan det bli svårt med rengöring av fönstrens utsida, men vi gör alltid vårt yttersta. Fönsterputsning ingår förutsatt att fönstren går att putsas på en fallhöjd mindre än 2 meter eller där säkerhetsanordning inte krävs till exempel skylift eller sele i enlighet med arbetsmiljöverket. Vid rengöring mellan fönster som har persienner (mer än 5 år gamla) så ansvarar kund för eventuella skador som kan uppstå. Detta p.g.a. att varje gång du vinklar, drar upp eller ned din persienn orsakar du lite slitage på snöret.

Våttorkning av tak och väggar ingår ej. Våttorkning av väggar görs endast om de är beklädda med kakel eller plastmatta/plasttapet. Vi tar ej bort fläckar som uppkommit av annat än smuts, t.ex. tuschpennor, nagellack, klistermärken m.m. Vi tar ej bort fläckar, färgstänk, tejp eller klistermärken på väggar och tak på grund av skaderisken på ytskiktet. Specifik fogrengöring mellan kakel ingår ej. Normal avtorkning/enklare rengöring med svamp ingår för att få bort tvålrester m.m. (Missfärgning av fogar kan ha uppstått om detta inte underhållits under tiden du bott i bostaden, detta går inte bort vid normal rengöring). Vid extremt smutsig bostad har SEM Städ rätt att höja priset efter kontakt med kund.

  Gratis offert inom 1 minut
  Jag godkänner till att ta emot kommunikation i enlighet med integritetspolicyn.

  Checklista att göra innan flyttstädning

  När man ska flytta så är det mycket som ska göras och checkas av. Du ska lösa allt inför flytten såsom packning och kanske rent av även rensa bland förrådet innan flytt. Även om man väljer att flytta själv, eller anlita en flyttfirma, så är det mycket som ska göras innan. Följ denna checklista inför flyttstädning:

  • Det är viktigt att du har tömt bostaden på alla möbler för att vi skall kunna utföra städningen ordentligt (om vi ej i förhand kommit överens om annat).
  • Flytta på större badkar eller ta bort fronten på badkaret eller liknande om det skall städas bakom. Flytta även på vitvaror såsom ugn, kyl och frys, och även tvätt och diskmaskin om dessa ska städas bakom. Detta för att minska risken för att golvet repas av städpersonalen.
  • Stäng av kyl, frys och frosta av frysen så att städarna enkelt kan städa.
  • Du behöver ej rengöra avloppen såsom golvbrunnar, utan det ska ingå i flyttstädningen. Du behöver däremot själv tömma vattenlåsen men det går att beställa den som en extratjänst.
  • Ta bort dekaler/klistermärken på väggar, dörrar eller liknande.
  • Ta bort alla spikar i väggar som använts för till exempel tavlor. Spackla igen eventuella hål i väggar.
  • Ta bort fläckar på tapeter eller liknande då dessa kan skadas. Därför så ska du göra detta själv innan städarna är på plats.
  • Vid fönsterputs då fönster innehar spröjs debiteras extra kostnad. Vänligen kontakta oss för pris.
  • Har du gamla fönster som är tröga att öppna, så ska du se till att dessa är öppnade för städarna då dessa ej rengörs och öppnas annars på grund av skaderisken. Behövs specifika verktyg för att öppna mellan fönster, vänligen öppna dessa innan vi kommer. Har du fönster som sitter högt upp så att lång stege behövs, meddela detta innan städning.
  • Tänk också på att meddela oss om du vill att vi städar biytor såsom balkong, förråd eller garage eftersom detta behöver beställas innan vi påbörjar städning. Vi utför enklare städning av balkong, garage och källare vilket innebär att vi ej utför algtvätt/högtryckstvätt.
  • Vid en standard flyttstädning ingår inte rengöring av grovt nedsmutsade ytor då vi förväntar oss att bostaden är normalt efterhållen innan städningen påbörjas. Vänligen meddela oss om det finns ytor som är grovt nedsmutsade så att vi kan meddela om dessa kräver extra arbetstid för rengöring.
  • Dammtorkning av väggar och tak ingår. Våttorkning av väggar görs endast om de är beklädda med kakel eller plastmatta/plasttapet. Våttorkning av andra väggar och tak kan beställas som extra tjänst. Notera att ansvar för eventuella skador på ytskiktet ansvarar kund för.
  • El och varmvatten skall finnas i bostaden.
  • Allt som inte ska slängas måste rapporteras till oss på förhand.
  • Tänk på att boka in din städbesiktning i god tid innan tillträdet/hyresavtalets utgång.

  Fler tjänster

  Perfekt checklista för flyttstäd

  Vi garanterar perfekt flyttstäd av lägenhet (hyresrätt/bostadsrätt) samt villa enligt checklistan

  Flyttstädning checklista som följer alla regler

  Vår checklista för flyttstädning följer mäklarsamfundets riktlinjer med 7 dagars besiktningsgaranti

  Offert på städning

  Få offert med kostnad för din städning på 1 minut

  Omdömen från våra kunder ?

  Alexandra V

  Elin S