Vad ingår i flyttstädning?

Flyttstädning - Vad ingår egentligen ?

Det som ska ingå i en flyttstädning är att slutresultatet ska vara att alla ytor ska vara rena från smuts. Att utföra en flyttstädning ställer därför höga krav då en flyttstädning ska rengöra alla ytor: bakom, framför, inuti, under och ovanpå. Det gäller därför att den som utför flyttstädningen är väl medveten om vad som ska städas, och hur städningen ska utföras. Nedan får du tips på vad som ingår när du bokar flyttstädning från en städfirma.

Jämför vad som ingår i flyttstädning från städfirmor:

Checklista flyttstädning

Det är bra att kolla vad som ingår i städningen för flyttstädning gällande utrymmen och vad som städas. Detta gör du enklast genom att kolla vad som ingår i städbolagets checklista för flyttstädning. Checklistor mellan städbolag kan variera något ibland så kolla vad som skiljer dem åt. Som standard så rekommenderas det att man använder sig av riktlinjer från Mäklarsamfundet då det inte finns några övriga regler för hur en flyttstädning ska utföras.

Checklistorna kan variera bland annat på sådant som 4-sidig fönsterputs, rengöring av vitvaror och avfrostning, dammtorkning av persienner, tömning av avlopp, eller rengöring av ugnsplåtar. Här hittar du vår checklista flyttstädning som du kan utgå från.

Biutrymmen flyttstädning

Dubbelkolla även vilka biytor som ingår, såsom inglasad balkong, vanlig balkong, garage eller liknande då dessa oftast inte ingår om man inte säger till städfirman innan. Det som aldrig ingår är trädgården och det utomhus. Givetvis så säger man till städföretaget innan så går det säker att ordna.

Offert flyttstädning

Förutom checklistan för flyttstädning så kan det finnas andra avvikelser man upptäcker när man jämför offerter från olika städbolag. En del företag inkluderar inte städmaterial, utan det kan komma som en extra avgift. Se till så att detta ingår, för så kan du vara säker på att de använder bra redskap och material till din städning.

En annan sak att dubbelkolla inför val av städföretag för din flyttstädning, är om det tillkommer några avgifter för framkörning. Beroende på avstånd från städföretaget utgångspunkt så kan det förekomma en så kallad framkörningsavgift.

Städgaranti flyttstädning

Oftast så ingår det städgaranti för flyttstädning. Denna kan dock variera i längd från städfirma, till städfirma. Den vanligaste städgarantin ligger på 7 dagar. Detta gör så att både den som står som beställare av flyttstädningen kan inspektera städningen, och även den som ska flytta in i boendet.

Tömning/bortforsling av saker

Det ingår aldrig att städarna ska slänga saker som finns kvar i boendet. Detta gäller såväl möbler som mindre föremål som lämnats kvar i boendet eller biutrymmen. Detta räknas som bortforsling och det kommer att faktureras extra om detta behöver utföras, alternativt att alla saker som finns i boendet lämnas kvar. Lämnas saker kvar så kommer de som ska flytta in med största säkerhet utför klagomål mot boendeinnehavaren då denna är den som är huvudansvarig.

  Gratis offert inom 1 minut
  Jag godkänner till att ta emot kommunikation i enlighet med integritetspolicyn.

  SEM Städ är ett städföretag som utför mer än bara en flyttstädning åt dig. Vi levererar även tjänster som hemstädning, flytthjälp, storstädning, kontorsstädningvisningsstädning, och byggstädning. Hör av dig till oss för offert, eller boka tid för samtal.

  Vad som ingår i våra andra tjänster? Se nedan:

  Flytt och städ

  Vi garanterar allt som ska ingå

  Vi garanterar allt som ska ingå i flyttstädning med 7 dagars garanti
  Flyttstäda

  Flyttstädning - Vad gäller?

  Vi följer mäklarsamfundets riktlinjer för flyttstädning
  flyttstädning offert

  Se vad som ingår i vår offert

  Få offert med kostnad för din städning på 1 minut

  Alexandra V

  Elin S