Hur lång tid tar en flyttstädning?

Hur lång tid tar en flyttstädning egentligen? Kraven för flyttstäd är höga, och SEM Städ levererar därefter. Kortfattat så kan man säga att ju äldre ett hus eller lägenhet är, desto längre tid tar städningen. Detta beror på att med åren så samlas det mer och mer ingrodd smuts och det blir slitage på till exempel fönster och dörrar. Har man däremot underhållit boendet väl, så bör städningen ta normalt med tid.

Så lång tid tar det att flyttstäda

Generellt så kan man säga att en trea på 90 m2 tar ca 8 timmar för 2 personer. Är det en villa som ska städas så tillkommer tid för eventuella biutrymmen såsom källare, garage och förråd. Finns det inglasade balkonger eller altaner så kan man förenklat säga att det tillkommer ytterligare 1 timme. Ju fler kök, och badrum som ska städas, desto mer tid kommer att gå åt då dessa utrymmen kräver mest tid. Annat som också påverkar tiden är hur många fönster som finns, och om de ska öppnas och städas mellan fönsterrutorna.

I vissa fall så kan det vara nedsmutsning utöver det vanliga, och en vanlig flyttstädning är då inte tillräcklig. Detta kan vara i fall då boendet inte är tömt på möbler, eller vanlig underhållning av boendet ej har skötts. I dessa fall är den ingrodda smutsen mer än vanligt och kräver städning utöver det vanliga för att kunna nollställa ytskikten. Vid dessa fall så tillkommer vanligtvis avgift för den extra städningen som behövs för att kunna leverera enligt mäklarsamfundets standard för flyttstädning.

För att göra städningen snabbare så se till att ha tömt boendet på alla saker, och se till så att de kommer åt bakom allt som städarna ska städa så som badkar, tvättmaskin eller liknande. Stäng även av kyl och frys så att dessa smidigt kan rengöras av städpersonalen. Har du skött vanlig daglig städning och underhållning av ditt boende så kommer städningen som sagt att gå snabbare. Detta spelar vanligtvis ingen roll för priset, om du inte valt ett städbolag som tar timpris. Dock så avgörs priset oftast av kvadrat snarare än antal timmar städningen tar.

Generellt så kan man säga att en trea på 100 kvm tar ca 9 timmar för 2 personer. Är det en villa som ska städas så tillkommer tid för eventuella biutrymmen såsom källare, garage och förråd.

  Gratis offert inom 1 minut
  Jag godkänner till att ta emot kommunikation i enlighet med integritetspolicyn.

  SEM Städ är ett städföretag som utför mer än bara en bra flyttstädning åt dig. Vi levererar även tjänster som hemstädning, flytthjälp, städhjälp, kontorsstädning, visningsstädning, och byggstädning. Hör av dig till oss för offert, eller boka tid för samtal.

  Vi är även snabba och effektiva på följande tjänster:

  Flytt och städ

  Perfekt städ

  Vi garanterar perfekt städning med 7 dagars garanti
  Flyttstäda

  Boka din tjänst med trygghet

  Vi följer mäklarsamfundets riktlinjer och är certifierad städfirma.
  flyttstädning offert

  Kostnadsfri offert

  Få offert med kostnad för din städning på 1 minut

  Alexandra V

  Elin S